Madglæde i Dagplejen

Dagplejen er stedet, hvor gode madoplevelser og vaner skabes tidligt. I fællesskabet sker der udvikling, og mad og måltider er en fantastisk læringsarena.

Det, at nyde et fælles måltid i børnefællesskabet og med sin dagplejer, er med til at skabe grobund for gode madvaner.

Mad skal være sund og nærende, den skal være af god kvalitet, og den skal smage godt. Når vi spiser varieret bidrager det til: 

 

  • At man får vitaminer og mineraler
  • At man får energigivende næringsstoffer
  • At man får mulighed for forskellige smagsoplevelser
  • At man oplever forskellige konsistenser
  • At man oplever de flotte farver, der er i maden
  • At nysgerrigheden bliver pirret
  • At man udvikler sanserne
  • At man udvikler finmotorikken

Dagplejen er med til at dække op til 70 procent af barnets daglige energibehov, og dagplejen har derfor fokus på både maden og på de gode rammer omkring måltidet. Der er god tid til at smage, lugte, føle og få bragt alle sanser i spil.

I dagplejen er vi bevidste om de pædagogiske handlinger, der sættes i værk, og det er centralt for, at det bliver en god oplevelse for barnet. Vi arbejder derudover med madmod, madglæde og maddannelse i de 6 områder i de pædagogiske læreplaner. Er der allergi, sygdomme eller andre særlige hensyn, som jeres dagplejer skal være opmærksom på, så tilrettelægger I sammen med dagplejer jeres barns mad.

Måltidsuger i dagplejen

I september 2019 glæder vi os til - for tredje år i træk - at arbejde med mad og måltidsuger i dagplejen. Det foregår i uge 36 og 37, hvor dagplejen vil ose af fokus på mad, maddannelse og måltider.

Formålet med måltidsugerne er, at give børnene viden, erfaringer og oplevelser omkring mad. Vi ved fra de andre år, at børnene er nysgerrige og meget deltagende, og der bliver grint og hygget.