Gæstehus

Et gæstehus er et hus med fast personale, hvor du kan få dit barn passet, ved dagplejers sygdom og ferie. Vores første gæstehus hedder Nr. Søby Gæstehus.

Luk alle
Åben alle

Hvad er et gæstehus?

Gæstehuset Nr. Søby er et hus, hvor vores faste personale passer dagplejens børn i ´gæstepleje´ i dagplejers fravær. Huset er for alle børn i dagplejen i Faaborg Midtfyn Kommune. Vi har tre fastansatte og der er plads til 10 børn i huset. Gæstehuset ligger i samme hus som børnehaven og den legestue, som flere børnegrupper bruger, derfor vil de børn der kommer fra Nr. Lyndelse/Søby kende huset i forvejen.

Hvornår skal vores barn i Gæstehuset?

Huset er for alle børn i dagplejen, dog benyttes det som oftest af børn, der bor i Nr. Lyndelse, Nr. Søby eller Årslev. De 10 pladser anvendes primært, når dagplejere har planlagte ferie, er på uddannelse el. ved sygdom.

I ringes op af administrationen, hvis I får tilbudt en plads i Gæstehuset ved dagplejers pludselig opstået fravær. Er der derimod tale om dagplejers planlagte ferie eller uddannelsesforløb, får I besked gennem jeres faste dagplejer.

Personale i gæstehuset Nr. Søby

Teamleder

Brian Hartmann Weiergang tlf. 72533275

Brian W

 

Medarbejdere

Jette Rubæk Jensen

Jette Rubæk Jensen

 

Heidi Møller

Heidi Møller

Sonja Aaquist

Sonja Aaquist

Birgitte Hanne Jensen (vikar)

(frabeder sig billede (GDPR))

 

Dagen i gæstehuset

Lidt om dagen i gæstehuset

I gæstehuset tager vi godt imod mange børn.

Første gang barnet bliver afleveret, kan han/hun godt have brug for ekstra tryghed. Her afleder vi ved at tale om de spændende ting vi skal lave i løbet af dagen eller at kigge i en bog sammen. Vi kan også finde på at  bygge med Lego, og så kan vi som personale hurtigt mærke at trygheden skabes og barnet indgår i legeaktiviteter.

De børn der har været hos os før enten i gæstepasning eller som del af deres legestue er hurtigt klar til at finde tryghed i en legekammerat fra deres egen dagpleje eller børn de har mødt før.

Så I forældre kan trygt tage på arbejde og vide at jeres børn har det godt hos os. :)

Hvad laver vi i gæstehuset?

Hverdagen afviger ikke så meget fra de rutiner, som børnene kender fra den dagpleje, som de kommer fra.

Formiddagsmad serveres ved 9-tiden. Her synger vi som regel et par sange og derefter er det på med overtøjet og ud i det dejlige vejr. Vi vægter højt at være ude hver formiddag.

Her i foråret har børnene været med til at plante påskeliljer i store krukker, som nu står og pynter ved indgangen til gæstehuset. Og til påske skal børnene male små æsker, hvori der senere skal sås karse.

Frokost serveres ved 11.00/11.30 tiden og bagefter er det tid til en middagslur.

Eftermiddagsmaden serveres når børnene vågner, derefter forsætter aktiviteter el. leg indtil dagen er slut. 

Vi glæder os til at møde jer

Jette, Heidi og Sofie

Det praktiske

Giv dagligt personalet besked om møde- og afhentningstidspunkt. Dette er for bedst muligt at planlægge dagen og personalets tid, da medarbejderne kører ud til dagplejere i flere områder i Faaborg Midtfyns Kommune.

Jeres barn får egen garderobe. Det er en stor hjælp for personalet, hvis I sætter navn i barnets tøj/ting evt. med navnelabels, foruden et navneskilt på barnevognen, hvis I tager den med. Vi tilbyder børnene at sove i vores krybber udenfor, men hvis I hellere ønsker at medbringe egen barnevogn er I velkomne til det.

Medbring den samme dagplejetaske, som hos jeres faste dagplejer med skiftetøj, bleer, engangsvaskeklude foruden samt dyne/hovedpude/lagen/bamse til middagsluren.

Med hensyn til kost, så følger vi Faaborg Midtfyns kostpolitik for dagplejen. Det betyder at børn og personale er en del af Børnehuset Symfoniens frokost ordning. Der serveres en alderssvarende og varieret kost, hvor kage og sukkerholdig mad serveres i begrænset omfang.

Åbne- og lukketider

I kan benytte den åbningstid, som jeres faste dagplejer har. Vi har dog forståelse for den ekstra transporttid, I må have, derfor taler vi med jer om jeres ønsker for pasning.

Gæstehuset har åbent i tidsrummet kl. 6.30-16.15. Fredag lukkes der kl. 16.00.

Vi holder lukket i de perioder, hvor dagplejer normalt har lukket dvs. i sommer-, juleferien, helligdage osv. 

Kontakt

Ønsker I at hilse på os inden jeres barn kommer I Gæstehuset, så er I velkomne til at ringe og aftale et besøg. Vi vil meget gerne møde jer og vi vil også gerne passe på børnene, derfor har vi dette ønske, for at skabe en rolig hverdag for børnene.

Adresse: Røjlevej 22B, 5792 Årslev

Tlf. 72534626

Parkering

Benyt gerne parkering på højre side af bygningen tæt på Gæstehusets indgang. 

Vi har ikke brug for pladsen i Gæstehuset – hvad gør vi?

Ønsker I ikke at bruge den tilbudte plads, så er det vigtigt for personalet at I ringer senest kl. 7.00 på selve dagen til tlf. 7253 4626. På den måde kan vi tilrettelægge dagen bedst muligt og et andet barn kan få pladsen.

Spørgsmål? Kontakt os

Dagplejen

Østerågade 40
5672 Broby

Telefon 72 53 43 00

Skriv sikkert til os

Telefontider

Man-fredag kl. 10.00-12.00