Margit Nielsen

Nr. Søby

Hverdagen

Jeg er Naturdagplejer, så i min dagpleje vægter jeg udelivet højt, med alt det spændende naturen byder på af insekter, dyr og planter. Hver dag er vi ude at fodre hønsene og vi ser efter om de har lagt æg. Børnene er også med til at plante og så i haven, her kan børnene følge med i at det spirer og gror - og senere er de med til at høste og spise det.

Vi følger de vilde fugle og deres unger i redekasserne om sommeren, og fodrer dem på foderbrættet om vinteren. Vi er ofte på tur i skoven, ved søen eller tager på besøg hos en anden dagplejer. På den måde lærer børnene de andre dagplejere og deres børn at kende, hvilket gør gæsteplejen mere tryg, når det er kendte ansigter. Af og til laver vi også bålmad i haven.

Jeg planlægger aktiviteter hver dag, men synes også det er vigtigt at give tid til de små indfald, der opstår hos børnene. Børnenes fantasi er stor og det giver mange sjove oplevelser at lade dem udfolde sig.
Jeg gør meget ud af at vise børnene, at man skal passe på naturen fx med hensyn til affald.
Jeg lægger stor vægt på, at vi skal have det sjovt, rart og trygt med god tid til læring og nysgerrighed. Jeg hjælper dit barn til at være selvhjulpent. Vi øver os b.la. i at tage tøj af og på og kravle op i barnevognen, og vi hjælpes ad med at rydde op og dækkebord.

Jeg arbejder med de pædagogiske læreplaner både med det enkle barn, men også med hele gruppen.
Åbenhed og ærlighed er for mig det vigtige afsæt for godt samarbejde mellem mig som dagplejer og jer som forældre.

Om mig

Jeg er født i '61, gift med Stig og har to voksne sønner som er flyttet hjemmefra for længst.
Jeg bor i et hus med en kæmpe have nær søen, som vi elsker at udfolde os i. I vores hus bor også vores katte, Max og Moritz.

Jeg har været kommunal dagplejer siden 1992, hvor jeg gennem årene har været involveret i både tillidsmandsarbejde, med.udvalg og forældrebestyrelsen
Jeg er medlem af Grønne spirer under Friluftsrådet.

Uddannelse og kurser

Jeg har gennem tiden været på rigtig mange relevante kurser.

Spørgsmål? Kontakt os

Margit Nielsen

Hestegangen 14

5792 Årslev