Kirsten Helms

Ringe

Kirsten Bolette Helms

Hverdagen

Jeg gør mit bedste for at mit hjem er et varmt og trygt sted at være. Det er vigtigt, at både børn og forældre føler sig godt tilpas.

Kærlighed, omsorg, ro, hygge og udeliv er 5 vigtige faktorer, jeg prioriterer meget højt.

Jeg synger og laver gymnastik med børnene næsten hver dag. Vi snakker meget om, at det er en dejlig fornemmelse at røre sig. Når vejret bliver for surt og trist (og vi bliver nødt til at have en inde dag) bruger vi bl.a. tiden på at læse i bøger, så de finder glæden ved at " læse", lytte og snakke. Det ud over er det også vigtigt for mig "bare" at observere børnene, når de leger frit. Altså give dem rum og lov til at udforske livet.

Jeg er meget bevidst om at børnene lærer at føle årstidernes skiften og se hvad der sker i naturen fra alting vågner i foråret og til det går i hi til vinteren (kulde, varme, blæst, sne, regn osv.). Børnene vil super gerne hjælpe mig i haven, så der bliver kørt med trillebørene, når vi skal have grene og blade væk fra plænen. Bladene kører vi om i køkkenhaven, hvor vi snakker om, at de skal graves ned og grenene samler vi i en stor stak til flishugning.

Vi har en stor køkkenhave og frugthave, og børnene er med til at hente frugt og grønt, som vi kan spise. Det kan tage en hel formiddag at komme hele haven rundt, når der skal smages på diverse bær og frugt. For mig betyder det rigtig meget, at børnene lærer, hvor maden kommer fra, og at det er så hjemmelavet som muligt. Kattene og hunden skal der også lige være tid til at fodre og nusse med.

I min verden lærer børn rigtig meget ved, at være sammen med dyr. Det er også vigtigt for mig, at måltiderne er forbundet med hygge og god tid for på den måde får vi en god dialog sammen om dagens begivenheder, og der kommer som regel mange guldkorn fra de små poder.

Om mig

Jeg hedder Kirsten og er en årgang 66. Jeg er gift med Jakob og han arbejder på skiftehold, så den uge hvor han er på aftenhold, er han meget sammen med os. Vi har to piger Kathrine fra '94 og Maria fra '96, de kommer af og til på besøg og leger med os. Vi har også en lille hund, Carlo - meget forkælet - men den elsker at lege, og børnene synes det er dejligt at den tusser omkring dem, når de leger. Derudover er der tre ude-katte.

Haven består af en legeplads med gynge, sandkasse, legehus, små rutsjebaner og masser af køretøjer, og så er der ca. 1,5 tønderland indhegnet park vi går på opdagelse i.

Uddannelse og kurser

Jeg startede som dagplejer i 2006, og jeg har dagplejernes grundkursus, førstehjælpskursus, kursus i tidligt fødte børn/sensitive børn og lærerplans uddannelsen. Jeg har også en del kendskab til motorik, da jeg tidligere har undervist i børnegymnastik i ca. 30 år.

Spørgsmål? Kontakt os

Kirsten Bolette Helms

Grøndalsvej 1

5750 Ringe