Anette Bo Knudsen

Ringe

Anette Bo Knudsen

Hverdagen

Her er der tid til omsorg, nærvær, kærlighed, læring -og plads til at være barn.

Det vigtigste for mig er at skabe en tryg og overskuelig hverdag i faste rammer for børnene.

Børnene skal blive trygge i at være væk fra jer forældre, og I som forældre skal blive trygge i at give slip. Det er vigtigt for mig, at I føler jer trygge, når I afleverer jeres barn.

Det er individuelt, hvad man har brug for i opstarten, men jeg ser gerne at I kommer på besøg sammen med jeres barn et par gange op til starten, så jeres barn kan vænne sig til mig og rammerne sammen med en tryg voksen.

Forældresamarbejdet er utroligt vigtigt for at hverdagen fungerer så godt som muligt. Jeg vil rigtig gerne have, at I fx fortæller mig om jeres barns søvn og mad. Når I henter jeres barn, fortæller jeg, hvordan dagen er gået, da jeg lægger stor vægt på, at have en åben dialog - jeres barns trivsel, er det vigtigste for os alle.

Jeg lægger stor vægt på, at vi kommer ud og lege hver dag. Vi leger på legepladserne eller i laden og kører på scooter i stalden, hvis det er vådt udenfor.

Børnene hjælper med at fodre dyrene. De giver hestene hø med deres små trillebøre og tager æg ved hønsene og plukker mælkebøtter til kaninerne. Børnene elsker det og de lærer, at man har et ansvar for og respekt for dyrene. Samtidig lærer de om jord til bord princippet, når vi henter æg til frokost eller henter kartofler eller andet i urtehaven for at lave mad i bålhytten.

Jeg arbejder naturligvis udfra dagplejens læreplaner både ude og inde. Vi læser bøger, siger remser og synger. Vi snakker om farver, laver relevante ting ved højtider, hopper, danser og bruger vores kroppe. Vi finder små dyr ude og snakker om dem og kigger på dem i glas og meget mere.

Jeg vægter ligeledes at børnene skal være selvhjulpne med at tage tøj af og på inden de skal i børnehave. Vi arbejder med pottetræning og de sidste måneder sover jeres barn på en madras på legeværelset, så jeres barn er vant til det inden børnehavestart. Vi besøger børnehaven, så overgangen bliver så nem som muligt.

Om mig

Jeg er årgang 1972, gift med Mikael årgang 1976 som er murer og sammen har vi Kristine (2004) og Kristian (2006). Jeg har været ansat siden december 2005.

Vi bor på et lille husmandssted med heste, høns, hund, kat, akvariefisk og kaniner.

Vi har masser af plads ude - 2 legepladser på hver sin side af huset og bålhytte som vi bruger flittigt når vejr og børn er til det. Vi har også masser af plads inde - gang og spisestue hvor børnene kører på biler, samt gynge i spisestuen. 

Uddannelse og kurser

Jeg har:

  • dagplejer grunduddannelse
  • dagplejens læreplans uddannelse
  • børns sprog
  • førstehjælps kursus
  • inklusion

Min familie er er del af dagplejen, mine store børn leger gerne med de små, når de er hjemme i det tidsrum børnene er her og hjælper på anden vis.

Spørgsmål? Kontakt os

Anette Bo Knudsen

Gestelevlundevej 12

5750 Ringe