Dagplejer Pia Houborg

Velkommen i dagpleje hos Pia Houborg, Assensvej 12, 5750 Ringe

Hverdagen i dagplejen

Her er du altid velkommen. 

Jeg møder børnene i øjenhøjde, er nærværende, og sammen skaber vi en hyggelig og rolig stemning, så alle børn føler sig trygge.

I mit arbejde går jeg ud fra hvert enkelt barn. Jeg støtter barnet i dets udvikling og stor har fokus på trivsel i fællesskabet. Jeg har en legende tilgang og skaber derved tillid samt mulighed for børnene udfordres med ting børnene ikke kan mestre endnu. Jeg er en tydelig voksen, der sætter grænser for barnet samtidig med, at jeg skaber en god stemning. 

Jeg sætter stor pris på musikkens kvaliteter og synger/spiller dagligt med børnene. Vi går også udenfor hver dag og leger i haven eller tager en tur til søen, legepladsen, hestene, biblioteket eller til en dagplejekollega.

Når jeg bager boller sammen med børnene henter vi måske lidt gulerødder i drivhuset og putter i, eller henter tomater til frokostbordet.

Det jeg føler er det vigtigste i mit arbejde med børnene er, at gøre dem klar til deres videre færden, og jeg hjælper dem bedst på vej ved at de også bliver selvhjulpne og små selvstændige mennesker (f.eks. ved at tage jakke/sko af og på). 


Som dagplejer og person er jeg meget åben og vægter samarbejdet højt. Jeg vil det bedste for og med børnene – alt hvad jeg gør er åbent for dialog og jeg er meget glad for mit arbejde.

Lidt om mig: 

Jeg er født i 1972 i Helsingør, opvokset i Århus og er nu Fynbo i hjertet.

Jeg bor i et gammelt hus med en kæmpe have, hvor børnene kan udfolde og udfordre sig. Indenfor er der indrettet legeværelse. Jeg har akvariefisk og så har vi en kælen hankat som kun er udenfor, da vi har allergi i familien.

Før jeg blev dagplejer (2009) er jeg uddannet salgsassistent og har arbejdet i forskellige forretninger. Jeg er også uddannet lærer og har arbejdet som efterskolelærer. 

Jeg er gift (min mand arbejder på kostskolen I Ringe) og vi har 3 børn - mine egne børn er meget glade for dagplejebørnene og nyder ofte morgenen sammen med os inden de selv skal i skole, og får også tit en hyggestund om eftermiddagen, når de kommer hjem igen.