Dagplejer Merete (Søs) Jensen

Velkommen i dagpleje hos Merete (Søs) Jensen, Ribesvej 3, 5750 Ringe

Hverdagen i dagplejen

Jeg glæder mig til at tage imod jeres barn. 

Velkommen i min dagpleje - her er der trygt og rart at være. Dagen hos mig starter altid med et hyggeligt morgenmåltid. Jeg gør meget ud af at gøre spisesituationen til en hyggelig stund og lærer børnene, at vi holder hinanden med selskab indtil alle er færdige med at spise. Vi får altid nogle gode snakke om, hvad vi skal lave i løbet af dagen. Når vi har spist nyder vi en stille stund, hvor vi synger sange og læser i bøger. 

Efter formiddagsmaden er vi altid ude. Vi holder rigtig meget af at komme ud – vi er ude hver dag. Vi går ture til legepladsen eller Ringe Sø, hvor vi fodrer ænderne med brød, som vi selv har skåret ud, hvilket børnene gør meget ud af. Nogle gange går vi bare ud i det blå, hvor vi oplever naturen, vi hilser måske på køerne på marken og får en snak om, at det er der mælken kommer fra. Andre gange leger vi bare lige det, vi har lyst til i min dejlige have. Jeg har en stor legeplads, som børnene elsker at boltrer sig på. Vi gynger, rutsjer graver i sandkassen eller laver mudder og hopper i vandpytter. 

Jeg gør meget ud af at inddrage børnene i de daglige gøremål. De hjælper fx med at dække og rydde af bordet - andre gange bager vi boller og får helt fedtede fingre. Vi hygger os også tit med at lave kreative ting. Vi tegner, maler, klipper og klistrer og bruger de ting vi har fundet i naturen - eller måske leger med trylledej. Vi kan også godt lide de "vilde" lege, hvor vi øver motorik og danser, hopper, kravler, fjoller – og vi hygger os – efterfulgt af dejlig massage på de bløde fødder. Efter frokost bliver børnene puttet, men inden da skal alle have børstet tænder, så vi er helt klar til en god eftermiddagslur. 

Dagplejens læreplaner er en naturlig del at hverdagen i dagplejen. Jeg gør meget ud af at vise børnene at være omsorgsfulde og hjælpe hinanden. Her hos mig er der altid tid til masser af knus og kram. Derudover er jeg altid åben for dialog omkring jeres barn, og jeg vægter forældresamarbejdet meget højt.

 

Kort om mig:

Jeg er årgang 1955 - og bliver kaldt Søs. Jeg er gift og har 2 store døtre, som begge er flyttet hjemmefra samt en bonusdatter, som bor hjemme hos os.  Jeg har været dagplejer siden 1987 og har igennem årene deltaget i flere kurser i dagplejen - senest har jeg gennemført kompetenceudvikling i pædagogisk læreplansarbejde.