Dagplejer Birgitte Jensen

Velkommen i dagpleje hos Birgitte Jensen, Havesangervænget 3, 5854 Gislev

Hverdagen i dagplejen

I min dagpleje lægger jeg stor vægt på nærvær, tryghed og omsorg. 

Børnenes trivsel og udvikling er i centrum.  Det er vigtigt for mig at børnene føler sig set, hørt og anerkendt. 

For mig er det vigtigt, at I forældre og jeg kan samarbejde om jeres barns hverdag. Jeg sætter stor pris på, at vi kan være åbne om, hvad der foregår i jeres barns liv i dagplejen - så vel som derhjemme. Det har meget stor betydning for jeres barns trivsel. 

Jeg kan tilbyde et trygt miljø i hjemlige omgivelser, hvor der er rart at være. Jeg har tid til det enkelte barn i en hverdag hvor leg, oplevelser og samspil med andre børn er i centrum.    

Jeg nyder at følge børnenes udvikling til at blive nysgerrige, selvhjulpne og klar til børnehave.

Jeg tilrettelægger børnenes hverdag ud fra Dagplejens pædagogiske læreplaner. Jeg planlægger aktiviteterne ud fra årstidens traditioner og højtider, men der er også tid til at være spontane, og lave lige det vi har lyst til. Det er dog altid på børnenes præmisser.

Jeg har fokus på den sproglige udvikling og igangsætter forskellige aktiviteter, som understøtter sproget - det kan blandt andet indeholde papir, farver og maling. Vi læser også bøger, synger sange, laver rim og remser, hører musik og bager, da dette er med til at styrke børnenes sprog.

Når vi er ude leger vi i min dejlige lukkede have -  i sandkassen eller i legehuset. Vi klatrer i træer, gynger på sansegyngen eller løber på scooter og løbecykler. Når vi går ture ”ud af huset”, går vi f.eks i skoven, hvor vi samler grankogler, fjer og sommetider kan små og store grene komme med hjem. Vi besøger søen, hvor vi fodrer ænderne. Andre dage hopper vi i vandpytter, kigger på snegle, dufter til blomster og taler om hvad vi ser. 

Jeg fortæller hver dag, når I henter jeres barn, hvad vi har lavet i løbet af dagen. Jeg dokumenterer jeres barns dag i dagplejen gennem billeder, læreplaner - og en god dialog.

Lidt om mig: 

Jeg bor sammen med min mand Benny i et villakvarter. Vi har sammen 2 voksne børn og 1 barnebarn. Vores hus er allergivenligt uden dyr. Vi bor tæt på stier og grønne områder, som vi flittigt benytter.  Jeg har været dagplejer siden 1991, og inden da arbejdede jeg i forskellige børnehaver. 

Jeg har deltaget i flere kurser i dagplejeregi – senest har jeg gennemført kompetenceudvikling i pædagogisk læreplansarbejde.