Dagplejer Anne-Beth Nielsen Krog

Velkommen i dagpleje hos Anne-Beth Nielsen Krog, Strandgårdsparken 41, 5600 Faaborg

Hverdagen i dagplejen

Mit motto i forhold til mit virke som dagplejer:

Jeres barn skal føle sig tryg og sikker i min favn, og I skal se mit hjem som deres anden gode base, hvor de vil opleve ro, omsorg, livsglæde, nærvær og stjernestunder.

Når I afleverer jeres barn i dagplejen for første gang, vil I uden tvivl være meget spændte og måske lidt nervøse, for det er en kæmpe omvæltning både for jer forældre og barnet, at skulle være adskilte i en ny hverdag. Jeg, som dagplejer, er lige så spændt, for hvert eneste barn er unikt, og skal derfor tolkes forskelligt. Derfor er det rigtig vigtigt for mig, at I føler jer trygge og giver udtryk derfor, så jeres barn mærker det, og derved falder hurtigere til.

I min dagpleje lægger jeg stor vægt på, at tilpasse mig de forskellige behov børnene har. At være i nuet og møde børnene der hvor de er, giver mig den bedste forudsætning for at stimulere børnene i det tempo, der passer til netop deres udviklingstrin. Det resulterer efter min erfaring i tryghed, harmoni, omsorg, trivsel, tætte relationer og ikke mindst læring. 

Hos mig får jeres barn en rolig, tryg og forudsigelig hverdag i hjemlige omgivelser, og det er med til at skabe en forudsætning for udvikling og læring. For at give jeres barn de bedst mulig udviklingsvilkår, arbejder jeg ud fra Dagplejens læreplaner. Dagplejens læreplaner er beskrevet på vores hjemmeside. Vi kommer vidt omkring i vores lærerplan, hvilket gerne skulle give jer nogle opmærksomme, nysgerrige, lærerige og selvstændige børn. 

Samarbejde en meget vigtig faktor. Vi skal have en åben og ærlig dialog, og være lydhøre over for hinanden. Der skal være tillid i alle spørgsmål omkring jeres barn. Så hvis I undrer jer, har spørgsmål eller jeg gør mig nogle observationer, så skal vi hjælpe hinanden med at blive klogere, og huske på at vores helt klare og fælles mål, er jeres barns trivsel. 

Vores hverdag i dagplejen tilrettes ud fra de læringsmiljøer vi har i dagplejen; Er vi en tur i skoven, samler vi spændende ting op, taler om årstider, dyr og de ting der er i naturen. Kigger/læser vi i bøger udvikler vi børnenes nysgerrighed og ordforråd via ord, tegn, sang, billeder og lyde. Vi øver os i at lege alene og sammen med andre, så børnene derved udvikler selvstændighed, selvtillid og sociale kompetencer.

Hverdagen skal være udfordrende og sjov. Vi skal lære en masse, men der også være tid og stunder til bare at slappe af, tumle rundt og lege tosselege. Børnene er også med til hverdagsopgaver, såsom at smøre mad, dække bord, bage, rydde op osv. Vi øver os også på, selv at tage tøj af og på, og hjælpe hinanden. Alt sammen noget, som er med til at udvikle og ruste jeres lille stjerneskud til en god fremtid. 

Lidt om mig: 

Jeg er årgang `74, gift med Anders og sammen har vi Amalie fra 2004 og Andreas fra 2008. 

For mig er det vigtigt, at min familie også er en del af mit arbejde, da de ofte vil være hjemme, når I henter jeres barn. For os er det en naturlig del af vores hverdag, at have jeres børn omkring os, og vi nyder det alle sammen.

Ude i vores have har vi vores to gamle kaniner Stampe og Stampe, som elsker når nogen vil snakke med dem. 

Omkring Strandgårdsparken er vi beriget med skov og strand, som jeg elsker at bruge sammen med børnene. Det er så skønt at løbe rundt oppe i skoven en efterårsdag, og kaste med blade eller mærke sandet mellem træerne på stranden på en god sommerdag. Det er også bare dejligt at være hjemme i min lukkede have, hvor jeg har rutchebane, klatretårn, sansegynge, sandkasse, scooterkørebane til racerløb, legehus m.m.

Jeg har gennemgået følgende kurser/uddannelser:

Dagplejens Grunduddannelse, Førstehjælp, Hjertestarter kursus, Børns Sprog, Marte Meo principperne samt Kompetenceudvikling i Pædagogisk Lærerplansarbejde.