Dagplejer Maria Vølund

Velkommen i dagpleje hos Maria Vølund, Spurvelunden 3, Vejle, 5672 Broby

Hverdagen i dagplejen

Rigtig hjertelig velkommen her hos mig i dagplejen.

  • Måske er det første gang jeres barn skal passes ude?
  • Måske er det første gang I er i en dagpleje?
  • Måske har jeres kommende dagplejebarn søskende,
  • så I allerede kender til det, at gå i dagpleje?

I vil opleve mig som imødekommende og ærlig. I vil møde et stort hjerterum samt en tryg og kærlig dagpleje for jeres barn.  

Her hos mig inddrager jeg kærligt børnene i de daglige gøremål som dække bord, smøre mad, rydde op efter leg, vaske legetøj, bage og meget meget mere. Alt dette gør jeg med stor kærlighed til børnene, da jeg kan se og mærke, at det styrker deres selvværd og motorik, at få lov til at være med.

Jeg nyder at følge børnenes udvikling i deres grov- og finmotorik i forskellige situationer, som blandt andet puslespil, bruge sugerør, tegne, bygge klodser, gymnastik, kravle op og ned.

Min hverdag er som regel ikke struktureret og planlagt, da det for mig er vigtigt at mærke min børnegruppe og finde det enkelte i børnenes egne lege og styrke dem deri. Jeg nyder at dagen bare står åben og synes selv, at vi oplever en masse spændende ting, som fx edderkoppejagt, skønne dage i haven eller gården, hyggelæsning i legehuset og ud af huset.

Her i dagplejen er vi meget ude, da jeg oplever at børnene trives godt i naturen. Men jeg nyder også de mørke regnvejrsdage indenfor, hvor jeg blandt andet finder guitaren frem og der spilles op til dans. At sætte en dej over til eftermiddagsboller eller fantasidyrs-boller er ligeså skønt. Vigtigheden ude som inde er, at det føles rart for børnene at være i dagpleje.

Jeg øver jævnligt børnenes motorik, da motorikken er en vigtig del af deres sprog og indlæringsevne. Her bruger jeg blandt andet at gynge, snurre rundt, slå koldbøtter, balance på den store bold samt trampolin.

Samarbejdet og den daglige dialog mellem jer forældre og mig er rigtig vigtigt, da det skal være trygt for jer at aflevere jeres barn, og jeg skal have en rar mavefornemmelse ved at passe jeres barn. I vil derfor opleve en åben og ærlig dagplejer. 

Som dagplejer har jeg tavshedspligt og er der noget derhjemme, der forandrer sig eller har jeres barn en dum periode, I skal flytte eller noget helt tredje, der kan have indflydelse på jeres barn, så er I velkomne til at sige det til mig, så jeg kan tage det hensyn til jeres barn, da det måske kan have ekstra behov i en periode.

Kort om mig: 

Om mig selv kan jeg fortælle, at jeg er en frisk pige årgang 77, der er gift med Rene og mor til 7 herlige unger. Ud over en dejlig stor familie har jeg også 2 katte, Anna og Elsa, som børnene er meget glade for. Jeg er uddannet pædagogmedhjælper i 2002, har gennemført kompetenceudvikling i pædagogisk læreplansarbejde samt deltaget i uddannelsesdage og aftenmøder omkring børn og familier. Jeg har ligeså løbende deltaget i kurser omkring førstehjælp.

Jeg har stort set altid arbejdet med børn, da jeg synes, det er et spændende, lærerigt og udfordrende job. Jeg bor i et parcelhus med en tilhørende skøn have. Der er heste forenden af vores vænge, som vi ofte går ned til. 

Ellers er jeg en kreativ pige med utrolig mange ideer og nyder at inddrage egne og dagplejebørn i min kreative udfoldelser.

Jeg nyder at finde enkeltheden i de små værdier, som en tegning der bliver til lysestager eller en dansende uro med flotte farver.

Jeg ønsker jer en fantastisk rejse i dagplejen.