Nyhedsbrev fra den nye formand 2021

Jeg blev formand for forældrebestyrelsen i september og vil lige præsentere mig selv for jer. Det er ved at være noget tid siden, at bestyrelsen har givet lyd fra sig, men vi har bestemt ikke siddet stille.
 
Jeg hedder Mette Lykke og bor i Årslev sammen med min kæreste og vores to børn, hvoraf den ene går i dagpleje. At være medlem af bestyrelsen er meget spændende. Vi får indblik i vores børns hverdag på en måde, som vi ellers ikke ville gøre. Det er spændende at være i dialog med både andre forældre, ledelsen i dagplejen, dagplejere og politikere. Det giver nogle gode debatter omkring, hvordan vi kan gøre dagplejen endnu bedre, end den allerede er i forvejen.
 
Tak til de er jer, som har taget jer tid til at svare på det spørgeskema, der har været sendt ud. Det har jeg kigget på sammen med ledelsen og valgt nogle fokusområder ud, som dagplejen starter med at kigge på. Husk at være nysgerrig på jeres børns hverdag. Jeres dagplejer vil med glæde fortælle, hvad de går og laver og hvorfor - ofte ligger der en masse pædagogiske tanker bag ved noget, der for os måske ligner helt simple aktiviteter.
Spørgeskemaet er en god måde at skabe fokus på det, som fylder for forældre og medarbejdere. Et tema til et af de dialogmøder, jeg har deltaget i, har ligeledes været kvalitet, så der er stor fokus på, at skabe de pasningsmuligheder, som I ønsker.
 
Så har vi selvfølgelig snakket en del om Corona det sidste lange stykke tid. Smitten stiger igen, og jeg er blevet kontaktet af bekymrede forældre, der ikke er helt trygge ved at sende deres børn i legestue, hvor de skal mødes med en masse andre børn. Vi har haft det oppe i bestyrelsen, og dagplejen følger regeringens retningslinjer og lukker ikke ned, men passer selvfølgelig rigtig godt på jeres børn.
 
Så er det også ret nyt, at dagplejen er kommet i AULA. Så hold øje med informationer der og referater fra bestyrelsen.
 
Der har været megen snak omkring kaos omkring gæstepasning i dagplejen. En del af bestyrelsesarbejdet går på at råbe politikerne op, når der er noget, vi ikke er tilfredse med. Vi fik lavet et godt skriv omkring vores bekymringer for både børn og dagplejere omkring manglende gæstepasning, og det lader til, at politikerne har lyttet og prioriterer nu, at kommunen får gæstehuse, så vores børn får en fast base, når de ikke kan være hos deres dagplejer. Det glæder mig helt vildt, at vi kan være med til at skabe fokus på og faktisk være med til at ændre noget. Det viser, at det er vigtigt arbejde, vi laver.
 
Det var lige lidt om, det vi har snakket om den sidste tid.
 
Jeg er meget lydhør, hvis I har noget, I gerne vil have, at jeg tager med til et bestyrelsesmøde. Ingen ønsker eller forventninger er for små til at komme med.
 
Så skriv endelig til mig på mettelykkehansen@gmail.com

Jeg glæder mig til at møde jer til generalforsamlingen.
 
Venlig hilsen
Mette Lykke Hansen